Hypotheken

Hypotheekadviseur
De Erkend hypotheekadviseurs van Hypotheekplus Houten zijn deskundig en gediplomeerd. Zij adviseren onafhankelijk over de financiële producten van nagenoeg alle aanbieders in Nederland.

Uw Hypotheekadviseur
Uw hypotheekadviseur staat uitgebreid stil bij je wensen en mogelijkheden. Ze vergelijken premies, rentes en voorwaarden. Lezen de kleine lettertjes en wegen voor- en nadelen tegen elkaar af. Ze onderzoeken welke hypotheek het beste past bij jouw wensen en mogelijkheden. Zo krijg je hypotheekadvies op maat. Onze financieel adviseurs helpen je bij het hele proces: van het inventariseren van je mogelijkheden tot en met de overdracht bij de notaris. Maar ook na het afsluiten van je hypotheek kun je voor advies en vragen nog steeds bij onze adviseurs terecht.

hypotheekplus

Onafhankelijk advies
De adviseurs van Hypotheekplus zijn onafhankelijk. Wij werken samen met nagenoeg alle banken en verzekeraars. Wij zijn volledig vrij in het kiezen van een geldverstrekker of bank die het beste bij je past. In het grote aanbod gaan zij altijd op zoek naar de oplossing die het beste bij jouw wensen en mogelijkheden past. Zo garanderen wij jou een objectief en kwalitatief advies.

Hypotheekadvies
De ene hypotheek is de andere niet is. Hypotheken kun je niet één op één naast elkaar leggen. Het gaat bij een hypotheek niet alleen om de laagste rentestand. Ook de voorwaarden zijn belangrijk, de manier waarop je aflost en de risico’s die je loopt. Onze financieel adviseurs zoeken het graag voor je uit. Wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Maak dan een vrijblijvende afspraak met met een hypotheekadviseur van Hypotheekplus. Maak hier direct een afspraak. Peter

Goed hypotheekadvies voor nu en later
Een goed hypotheekadvies is belangrijk. Het kopen van een huis is tenslotte een grote financiële beslissing in je leven. Een verkeerde financiering kan grote gevolgen hebben voor je persoonlijke levensstijl. Het kiezen van de best passende hypotheek is niet makkelijk. Een (onafhankelijke) hypotheekadviseur van Hypotheekplus helpt je een weg te vinden in het doolhof van hypotheken.

Deskundige financieel adviseurs
De financieel adviseurs van HypotheekPlus zijn deskundig, erkend en gediplomeerd. HypotheekPlus ziet toe op de deskundigheid van de adviseurs ondermeer door strikte voorwaarden te stellen aan vakbekwaamheidseisen.
Elke adviseur voldoet aan een uitgebreid opleidingsprogramma, conform:
– Wet financieel toezicht (Wft)
– SEH (Erkend Hypotheekadviseurs)

Hypotheekadvies
Belangrijk bij het adviesgesprek van HypotheekPlus is het intensieve en uitvoerige contact tussen jou en ons kantoor. De persoonlijke manier van adviseren vraagt om tijd en aandacht! Samen alles stappen goed doornemen. Alleen zo krijg je een goed advies, waarop je kunt vertrouwen.
Het advies gesprek bevat de volgende onderdelen:
– Informeren & inventariseren
– Analyseren & adviseren
– Bemiddelen
– Doorlopende service

Maak hier direct een afspraak. Peter

Welke hypotheekvormen zijn er in 2017?
Als we het in 2017 hebben over actuele hypotheekvormen, dan bedoelen we de manier waarop je de hypotheek aflost. Er zijn allerlei verschillende vormen en elk heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Welke bij jou past? Dat hangt af van hoe jouw situatie en wensen zijn.

Nieuwe hypotheken
Wil je een deel van de betaalde hypotheekrente terug vragen? Dan blijven tegenwoordig alleen de annuïteitenhypotheek een lineaire hypotheek over. Bij nieuwe hypotheken moet je sinds 2013 direct beginnen met aflossen, anders heb je geen recht op hypotheekrenteaftrek. Je kunt deze twee vormen ook met elkaar combineren.

Bestaande hypotheken: overgangsrecht
Heb jij voor januari 2013 een ´oude´ hypotheekvorm afgesloten? Dan heb je gewoon recht op hypotheekrenteaftrek. Als je gaat verhuizen, dan kun je de hypotheekvorm tegen bepaalde voor
waarden gewoon meenemen: de verhuisregeling. Vaak met mooie fiscale voordelen!

Uitleg hypotheekvormen

Annuïteitenhypotheek
Bij een annuïteitenhypotheek betaal je gedurende de looptijd een vast brutobedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Het brutobedrag blijft steeds hetzelfde, maar het nettobedrag wordt steeds hoger. Dat komt omdat er steeds minder hypotheekbedrag ‘open staat’ en je dus steeds minder hypotheekrente terug krijgt. Aan het einde van de looptijd heb je de hypotheek in zijn geheel afgelost.

Lineaire hypotheek
Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een vast bedrag af en daarnaast betaal je rente. Het brutobedrag daalt tijdens de looptijd, omdat er steeds minder hypotheek ‘open staat’ en je steeds minder rente hoeft te betalen. Aan het einde van de looptijd heb je de hypotheek helemaal afgelost.

Aflossingsvrije hypotheek
Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je de hypotheek niet terug. Je betaalt alleen de hypotheekrente over het hypotheekbedrag. Je kunt vrijwillig aflossen, zodat je ook minder rente hoeft te betalen. Doe je dat niet, dan blijft je hypotheekschuld even hoog. Bij verkoop wordt de opbrengst van het huis gebruikt om de hypotheekschuld in één keer af te lossen.

Bankspaarhypotheek
Bij een bankspaarhypotheek los je niet af, maar spaar je het totale bedrag bij elkaar. Het geld komt op een geblokkeerde spaarrekening te staan en daarover ontvang je rente. De rente is gelijk aan de hypotheekrente. Aan het einde van de looptijd wordt de hypotheekschuld in één keer afbetaalt met het geld dat op de rekening staat.

Spaarhypotheek
Bij een spaarhypotheek spaar je het totale hypotheekbedrag bij elkaar. Aan het einde van de looptijd los je in één keer het hele bedrag af. Over het gespaarde geld ontvang je een vergoeding, deze is gelijk aan je hypotheekrente. Je betaalt ook voor een overlijdensrisicoverzekering, zodat aflossing van de hele hypotheek geregeld is, mocht jij (of je partner) plotseling overlijden.

Beleggingshypotheek
Bij een beleggingshypotheek los je niet af, maar spaar je geld op een beleggersrekening. En het geld wat je spaart, wordt geïnvesteerd in beleggingen. Zodat je de hypotheek in zijn geheel eerder kunt aflossen. Houd er wel rekening mee dat je niet van te voren weet wat je beleggingen opbrengen. Het zou dus kunnen zijn dat je minder opbouwt en dus bij aflossen zelf moet bijleggen.

Hybride hypotheek
Bij een hybride hypotheek worden de voordelen van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek met elkaar gecombineerd. Je bepaalt zelf hoe groot het beleggingsdeel en hoe groot het spaardeel is. Wil je liever zekerheid met sparen? Of durf je risico te nemen door wat meer te beleggen? De keuze is aan jou.

Levenhypotheek
Bij een levenhypotheek combineer je een aflossingsvrije hypotheek met een levensverzekering. Je lost niet af op je hypotheek, maar betaalt hypotheekrente en een verzekeringspremie. Over de premie die je opbouwt, ontvang je een vergoeding waarmee je uiteindelijk je hypotheekbedrag in één keer aflost. De verzekeraar draagt ook jaarlijks bij aan de opbouw van de premie door bijvoorbeeld een bedrag aan winstdeling.